Spring naar hoofd-inhoud

Arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvragen

De premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering berekenen en direct online aanvragen. Bepaal de gewenste dekking, dan kun je hier direct een arbeidsongeschiktheidsverzekering online afsluiten. Vul de aanvraag online in en stuur deze rechtstreeks digitaal naar a.s.r.

Stappenplan arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvragen

Hoe vraag ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je zelf berekenen, vergelijken en online aanvragen. Hieronder zie je het stappenplan hoe het aanvragen van een AOV werkt.

  1. Gegevens invullen - Vul de gegevens voor je AOV in en klik op 'Premie berekenen'
  2. Kies AOV - Selecteer de gewenste soort arbeidsongeschiktheidsverzekering door te klikken op 'Kies AOV'
  3. Voorstel per mail - Om de berekening per mail te ontvanen kies je voor 'Mail dit voorstel'
  4. Direct afsluiten - Daarna kun je verder gaan met de aanvraag door te klikken op 'Direct afsluiten'
  5. Gegevens invullen - Vul de gevraagde informatie verder in en klik steeds op 'Volgende'
  6. Gezondheidsvragen - Uiteraard wil de verzekeraar ook gegevens over je gezondheid vragen. Kies voor 'Ik wil graag gebeld worden door een medewerker van a.s.r.' of 'Ik beantwoord zelf de gezondheidsvragen'
  7. Kennistoets - Doe  ook de kennistoets om te checken of je voldoene weet van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
  8. Aanvragen - Stuur de aanvraag digitaal in
  9. Verwerking aanvraag - Je ontvangt een bevestiging per e-mail en je ontvangt een machtiging voor een machtiging voor een éénmalige incasso van de bemiddelingskosten en een machtiging voor de doorlopende beheerkosten. De kosten worden overigens pas in rekening gebracht als de aanvraag door de verzekeraar is geaccepteerd.
  10. Geaccepteerd - Als de arbeidsongeschiktheidsverzekering is geaccepteerd ontvang je de polis, worden de premies, de eenmalige bemiddelingskosten en de maandelijkse kosten geïncasseerd.

Zelf afsluiten zonder advies

Execution Only

Je vraagt de arbeidsongeschiktheidsverzekering zelf online aan. Hierbij krijg je geen advies en hoef je ook dus geen advieskosten te betalen. Hierdoor zijn de kosten voor je AOV dus lager. Je sluit de arbeidsongeschiktheidsverzekering dus af via execution only. Als je toch advies wilt voor je arbeidsongeschiktheidsverzekering dan kun je naar een adviseur toe. Kijk eens op https://www.adfiz.nl voor een professionele adviseur die is aangelosten bij branchevereniging Adfiz. Je kunt ook kijken op https://www.advieskeuze.nl voor beoordelingen over adviseurs die in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen adviseren.

Kosten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Voor een arbeidsongschiktheidsverzekering betaal je een premie aan de verzekeraar. Het verzekeringskantoor of het intermediair waar je de AOV afsluit ontvangt geen vergoeding van de verzekeraar. Daarom betaal je éénmalige afsluitkosten voor het aanvragen van de AOV. Het assurantiekantoor waar de arbeidsongeschiktheidsverzekering is afgesloten is altijd het eerste aanspreekpunt voor vragen en wijzigingen. Om je goed te kunnen blijven helpen wordt een maandelijkse beheervergoeding in rekening gebracht.

Powered by VerzekeringsPlaza.nl